All Ingredients – The Pionears




ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σοκολάτα εκτός από υδατάνθρακες, λίπος και πρωτεΐνες, περιέχει βιταμίνες Α, D, Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και είναι πλούσια σε μέταλλα όπως κάλιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο.
Ακόμη περιέχει πολυφαινόλες που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
H κουβερτούρα, ή αλλιώς μαύρη σοκολάτα, περιέχει κακάο, βούτυρο κακάο και λίγη ζάχαρη.
H μαύρη σοκολάτα (υγείας ή κουβερτούρα) χρησιμοποιείται για την τόνωση και τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Ίσως, ο πιο "νόστιμος" τρόπος περιποίησης
του σώματος και χαλάρωσης του πνεύματος, κατ' ευθείαν από το ψυγείο.
Ισως, ο πιο "νόστιμος" τρόπος περιποίησης του σώματος και χαλάρωσης του πνεύματος, κατ' ευθείαν από το ψυγείο.


ΕΛΑΙΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Tο αβοκάντο παραδοσιακά έχει σημαντική συνεισφορά και στην κοσμητολογία. Πλούσιο καθώς είναι σε βιταμίνες A, B, C και E, διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Tο λάδι αβοκάντο, που προέρχεται από τη σάρκα του φρούτου, χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία ως φορέας διάλυσης των αιθέριων ελαίων, αλλά και ως βασικό φυτικό λάδι για μασάζ. Eπίσης, όταν απλωθεί στην επιδερμίδα, λειτουργεί ως φίλτρο για την ηλιακή ακτινοβολία, είναι υποαλλεργικό και μοιάζει με τη λανολίνη, καθώς έχει και αυτό τη δυνατότητα να εισχωρεί βαθιά στο δέρμα, δρώντας ενυδατικά και μαλακτικά. 


ΖΕΛΕ ΑΛΟΗΣ

Την αποκαλούν «φυτό της αθανασίας» και τη θεωρούν ελιξίριο μακροζωίας, αν και η ονομασία της, που πιθανότατα προέρχεται από την αραβική λέξη alloeh,
σημαίνει «πικρή και γυαλιστερή ουσία».Το φυτικό εκχύλισμα που χρησιμοποιούμε είναι πλούσιο σε πολυσακχαρίτες, που περιέχουν γλυκόζη και μανόζη.
Περιέχει επίσης ένζυμα και έλαια. Προωθεί την ενζυματική λειτουργία καθώς είναι μία από τις πιο σημαντικές ενυδατικές ουσίες.


ΕΛΑΙΟ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΣΤΑΦΥΛΛΙΟΥ

Μίγμα υδατοδιαλυτών προανθοκυανιδινών από σπόρους σταφυλιού με βιταμίνη Ε, δρα σαν αντιγηραντικός και στυπτικός παράγοντας και συμβάλλει στην μείωση των ερεθισμών του δέρματος.


GINSENG

υτό είναι ένα βότανο της Κορέας και της Ιαπωνίας. Οι ρίζες του είναι το τμήμα του δένδρου που χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία. Έχει αναζωογονητικές , συσφιγκτικές και ενυδατικές ιδιότητες.


ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ

H κοσμετολογία το θεωρεί ένα από τα πιο δυνατά όπλα της φύσης στη μάχη με το χρόνο, καθώς έχει σπουδαίες αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Τo πράσινο τσάι είναι ιδανικό για ευαίσθητα ή ερεθισμένα δέρματα, στα οποία προσφέρει άμεση ανακούφιση. 
Eπίσης, έχει τονωτικές και ενυδατικές ιδιότητες για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας.Περιέχει Φλαβονοειδή που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, με αντιγηραντική δράση, κατά του σχηματισμού των ελευθέρων ριζών.
Αλλα και τανίνες που Έχουν αντισηπτική και αντιερεθιστική δράση.
Επιπλέον είναι πλούσιο σε Bιταμίνη C με αποτέλεσμα να προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία.
Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, βρέθηκε ότι μία κούπα τσάι την ημέρα ισοδυναμεί με τρία ποτήρια χυμό πορτοκαλιού. Χωρίς αμφιβολλία εντάξτε το πράσινο τσάι στη ζωή σας!


ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα πολύ σημαντικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει και χαρίζει ένα υγιές καιφωτεινό δέρμα,
Τα ακτινίδια είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες που είναι φιλικές προς την επιδερμίδα όπως οι βιταμίνες A, C και Ε. Περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία αν παρατηρήσετε θα δείτε ότι περιέχονται και στις περισσότερες κρέμες. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτές οι τρεις αντιοξειδωτικές βιταμίνες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα του δέρματος από την οξύδωση. Το ακτινίδιο μειώνει τα σημάδια της γήρανσης.Μία ακόμα θετική επίδραση των αντιοξειδωτικών είναι ότι επιταχύνουν την κυτταρική αναγέννηση. Έτσι, η τακτική κατανάλωση ακτινιδίου μπορεί να καθυστερήσει τα σημάδια φθοράς και γήρανσης της επιδερμίδας, όπως οι κηλίδες, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.


ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

Το Κρασί έχει την δυνατότητα δέσμευσης των ελευθέρων ριζών του δέρματος, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της γήρανσης. Παράλληλα το Τρυγικό Οξύ που περιέχει, παρέχει ολοκληρωμένη ενυδάτωση στην επιδερμίδα.


ΕΛΑΙΟ JOJOBA

Προέρχεται από τους σπόρους του φυτού χοχόμπα (Simmondsia chinensis). Περιέχει μυριστικό οξύ, το οποίο διαθέτει σημαντική αντιφλεγμονώδη δράση, αλλά και βιταμίνη E, πρωτεΐνες και μέταλλα. Tο λάδι jojoba συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης.


ΑΜΥΓΔΑΛΕΛΑΙΟ

Το αμυγδαλελαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D, Ε,F,B. και πρωτεΐνες.
Το αμυγδαλέλαιο, είναι πλούσιο σε θρεπτικές βιταμίνες και μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση και λάμψη στο δέρμα του προσώπου και σώματος.


ΕΛΑΙΟ ΒΕΡΙΚΟΚΟΥ

Περιέχει αμυγδαλίνες και γλυκοσίδες. Είναι ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια του δέρματος λόγω των μαλακτικών του ιδιοτήτων.


MACADAMIA NUT TREE OIL

Φύεται στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Οι Ξηροί καρποί της είναι πλούσιοι σε αιθέρια έλαια. Έχει πολύ σημαντικες ενυδατικές ιδιότητες  στα ξηρά και πολύ ξηρά δέρματα.


ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Εχει μαλακτικές, ενυδατικές και αντισηπτικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται πολλαπλώς και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Δίνει στα μαλλιά λάμψη και ελαστικότητα!
Παράλληλα, ενυδατώνει τα μαλλιά σε βάθος και τα προστατεύει απο την ηλιακή ακτινοβολία.


ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΣΙΤΑΡΙΟΥ

Δίνει στα μαλλία όγκο και τα ενυδατώνει εξαιρετικά! Παράλληλα οι πρωτείνες του αναδομούν τα ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα μαλλιά!


ΧΑΜΟΜΗΛΙ

Έχει καθαριστικές, χαλαρωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.


ΕΛΑΙΟ ARGAN

Το argan oil (έλαιο αργκάν) παράγεται από τους πυρήνες του δέντρου argan, που ευδοκιμεί στο Μαρόκο και είναι γνωστό παγκοσμίως εδώ και εκατοντάδες χρόνια, για τις ευεργετικές ιδιότητες του κυρίως στη φροντίδα του προσώπου , του σώματος και των μαλλιών. Η μεταξένια πυκνή υφή του χαρίζει άμεση ενυδάτωση ενώ δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει χαρακτηριστεί ως ο «υγρός χρυσός» της ερήμου!


ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ

Περιέχει ένα μοναδικό ενυδατικό σύστημα, του οποίου η σύνθεση είναι παρόμοια με το φυσιολογικό μείγμα υδατανθράκων της εξωτερικής στιβάδας της επιδερμίδας. 
Tο ενυδατικό αυτό σύστημα:
Xαρακτηρίζεται ως «μαγνήτης νερού», γιατί έχει την ικανότητα να δεσμεύει τα μόρια του νερού και να τα συγκρατεί στην επιδερμίδα.
Δημιουργεί χημικούς δεσμούς με την κερατίνη του δέρματος και έτσι ο «μαγνήτης νερού» δεν απομακρύνεται εύκολα από την επιδερμίδα,
π.χ. όταν πλένουμε το πρόσωπό μας, παρά μόνο με τη φυσιολογική μηνιαία απολέπιση της επιδερμίδας. Oι υδατάνθρακες, λοιπόν, αυτοί γίνονται μέρος της επιδερμίδας και
ενισχύουν μοναδικά την ικανότητά της να συγκρατεί την υγρασία. 
Eίναι ένα από τα ελάχιστα ενυδατικά συστήματα που έχουν πολύ καλή δράση όταν οι συνηθισμένοι ενυδατικοί παράγοντες αδρανούν,
δηλαδή σε αντίξοες συνθήκες χαμηλής υγρασίας περιβάλλοντος (20-50%). Πλησιάζει εντυπωσιακά τη λειτουργία του φυσιολογικού συστήματος υδατανθράκων
της επιδερμίδας, αφού «μιμείται» τη σύσταση και τη λειτουργία του δέρματός μας.


ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ

Η καλέντουλα είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενυδατική, καθαριστική, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική, στυπτική, καταπραϋντική και επουλωτική της δράση.


ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εναι πλούσιο σε βιταμίνη C, D, A και Ρ, σε φολικό οξύ, ανόργανα άλατα ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου, νατρίου και σιδήρου,
σάκχαρα και κιτρικό οξύ. Η βιταμίνη C ως ισχυρός αντιοξειδωτικός παράγοντας, καταπολεμά την πρόωρη γήρανση,
συντελεί στην απομάκρυνση των δερματικών κηλίδων, λευκαίνει και δίνει λάμψη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα ενισχύοντας την σύνθεση του κολλαγόνου.
Επιπλέον συντελεί στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.


ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ

Αφήνει το δέρμα λείο και σφριγηλό!


ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΚΑΟ

Η δύναμη του οφείλετε στην βιταμίνη Ε. Μια βιταμίνη που κάνει το δέρμα να λάμπει! Η επιδερμίδα γίνεται εξαιρετικά θελκτική και γοητευτική. Προσφέρει στο σώμα, την ίδια αισθητική απόλαυση που προσφέρει και με τη γεύση του!
Είναι ένα ιδανικό καλλυντικό για τις ξηρές και γερασμένες επιδερμίδες.
Η επουλωτική ρυθμιστική δύναμη που κρύβει το βούτυρο κακάο, οφείλεται στη βιταμίνη Κ που περιέχει. Δε χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι τα λιπαρά του είναι φυτικά και όχι ζωικά.


ΕΛΑΙΟ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ

To σησαμέλαιο είναι πλουσιο σε συστατικα που δινουν στην επιδερμιδα μεταξενια υφη.
Πλούσιο σε Βιταμίνες Ε,D και B , το κάνουν αποτελεσματικό να μειώνει τις ουλές και άλλες ατέλεις του δέρματος.
In fact they find themselves an active ingredient in many of the modern cosmetic products.


ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΕΛΑΙΟ

Το κεχριμπάρι είναι το απολιθωμένο ρετσίνι που παραγόταν από τα “κεχριμπαρένια δάση”.
Kλινικές έρευνες συμπέραναν οτι το κεχριμπαρέλαιο έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές, αναπλαστικές, αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.
Γι αυτό το λόγο το κεχριμπαρέλαιο συνίσταται και για ευαίσθητες ή ερεθισμένες επιδερμίδες.


ΠΡΟΠΟΛΗ

Τη συλλέγει η μέλισσα από τους οφθαλμούς των φυτών και την επεξεργάζεται, προσθέτοντας κερί και κάποιες ουσίες που εκκρίνει η ίδια.
Περισσότερες από 300 διαφορετικές ουσίες ! Xρησιμοποιειται σε κρέμες καλλυντικών επειδή δυναμώνει τον ιστό του δέρματος,
καθαρίζει και ενυδατώνει.


ΒΑΝΙΛΙΑ

Συμβάλει αποφασιστικά στην αποβολή των τοξινών και των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα. Επίσης είναι γνωστή η αντιγηραντική της δράση. Το εκχύλισμα βανίλιας είναι πολύ πλούσιο σε Βιταμίνες του συμπλέγματος Β Η σύνθεση του, συμβάλει στην αναγέννηση της επιδερμίδας και τη συγκράτηση της υγρασίας μέσα στις δερματικές στοιβάδες. Τέλος το εκχύλισμα βανίλιας έχει ήπιες αντιβακτηριακές και αντισηπτικές ιδιότητες.