Γιατί να επιλέγετε φρέσκα καλλυντικά

Γιατί να επιλέγετε φρέσκα καλλυντικά

Καθημερινά έχουμε στα χέρια μας πλήθος λαχανικών, φρούτων, ελαίων, βοτάνων και πολλών άλλων τροφίμων που όχι μόνο κάνουν καλό στην υγεία μας αλλα μπορούν άμεσα να βελτιώσουν την επιδερμίδα μας. 

Στην The Pionears δεσμευόμαστε να επικεντρωνόμαστε στην υγεία του δέρματος, στη δημιουργία ισχυρών και άμεσα δραστικών συνθέσεων, συμβατών με το Ph της επιδερμίδας και φιλικών προς το δέρμα, υφές που απορροφόνται άμεσα και έξυπνα - ενεργά, φρέσκα συστατικά που επαναφέρουν το δέρμα στη πιο υγιή εκδοχή του ωστε να είναι μόνιμα.... γυμνό.

Αυτό είναι το μυστικό της δικής μας μεθόδου παραγωγής! Αυτός είναι και ο λόγος που τα προϊόντα μας όταν χρησιμοποιούνται συνδιαστικά μεταξύ τους έχουν άμεσα αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές (Skin Shakers). Δέσμευσή μας είναι να δημιουργήσουμε μια άμεση και εκπληκτική αλλαγή στο δέρμα και κατ’επέκταση στη ζωή σας, με συνθέσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, με συσκευασίες που δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη και πάνω απ’όλα με σεβασμό στους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας.

Το δέρμα λειτουργεί όπως και ο οργανισμός: Εναντιώνεται σε οτιδήποτε αναγνωρίζει ως ξένο ή τοξικό. Όσο ταΐζεται με υγιεινές τροφές τόσο μεγαλώνει υγιές. Σεβόμαστε τον οργανισμό μας γιατί είναι το “σπίτι” μέσα στο οποίο ζούμε. Σ’αυτό όμως ανήκει και το δέρμα μας.

Tα συστατικά φυτικής προέλευσης είναι βιοσυμβατά, έχουν δηλαδή μοριακή δομή την οποία αναγνωρίζει το δέρμα και επομένως μπορεί να τα αξιοποιήσει καλύτεραΠιστεύουμε στις φρέσκες πρώτες ύλες και στα βρώσιμα συστατικά που αυτά με τη σειρά τους συνθέτουν ποιοτικά, αποτελεσματικά προιόντα. Πιστεύουμε οτι κανένα καλλυντικό δε μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό με ένα φρέσκο. Ας αναλογιστούμε, πώς είναι δυνατόν ένα φρέσκο φαγητό να είναι το ίδιο υγιεινό με ένα προοαρασκευασμένο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα καλλυντικά.

Μια απο τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνουμε στα social media είναι η εξής: Γιατί να επιλέξω φρέσκα καλλυντικά; Σε τί διαφέρουν απο τα καλλυντικά του εμπορίου; 

1. Διεισδύουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα. Τα φρέσκα, φυσικά καλλυντικά είναι πολύ πιο δραστικά από τα συνθετικά (δηλαδή τα καλλυντικά του εμπορίου) γιατί είναι απόλυτα συμβατά με τα κύτταρα μας πράγμα που σημαίνει πως διεισδύουν πιο βαθιά στην επιδερμίδα, δρουν άμεσα και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό μας! Mε άλλα λόγια, έχουν τη φυσική τάση να εισχωρούν αμέσως στα κύτταρα του δέρματος μέσω της κυκλοφορίας του αίματος και να ανανεώουν βαθιά το δέρμα.

2. Δεν χάνουν τις δράσεις τους. Σκεφτείτε ένα καλλυντικό προιόν που περιέχει πχ ακτινίδιο να στέκεται στα ράφια μήνες ακόμη και χρόνια. Είναι δυνατόν το ακτινίδιο να έχει διατηρήσει τις πολύπλοκες δράσεις του; Όχι. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ο χυμός πορτοκαλιού. Στύβετε το πορτοκάλι και πρέπει να το πιείτε εκείνη τη στιγμή γιατί με τις ώρες θα χάσει τις βιταμίνες του. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα καλλυντικά. 

3. Δεν προκαλούνται ερεθισμοί. Οι χημικές ουσίες, τα σκληρά και επιθετικά συστατικά και τα τεχνητά χρώματα μπορεί να προκαλέσουν ερυθρότητα και ερεθισμό, ιδιαίτερα στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Επιπλέον, πολλοί είναι αλλεργικοί σε χημικές ουσίες.

4. Δεν καταστρέφουν τον δερματικό φραγμό. Περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως το έντονο κρύο, η ζέστη, το οξειδωτικό στρες και η ρύπανση διαταράσσουν την ισορροπία του επιδερμικού φραγμού και συμβάλλουν στη φθορά των λιπιδίων της επιφανειακής στιβάδας. Αντίστοιχες ανεπιθύμητες παρενέργειες προκαλούν και τα σκληρά - επιθετικά συστατικά. Επιλέγοντας προϊόντα με φρέσκα και συμβατά με την επιδερμίδα συστατικά ενισχύεται ο επιδερμικός φραγμός μιας και αφομοιώνονται καλύτερα.

Να αγαπάτε λοιπόν το δέρμα σας. Να το ακούτε. Υπάρχουν πολλές φορές που η επιδερμίδα μας "μιλάει", μας συμπεριφέρεται όπως της συμπεριφερόμαστε. Να σέβεστε το δέρμα σας, όπως σέβεστε και την υγεία του οργανισμού σας. Έτσι θα σας ανταμείψει!

Σας το υπόσχομαι! :)