Γιατί η ομορφιά ξεκινάει απο μέσα μας; Η δική μου αγαπημένη συνταγή!

Γιατί η ομορφιά ξεκινάει απο μέσα μας; Η δική μου αγαπημένη συνταγή!

Το πρώτο βήμα για ένα διαχρονικά υγιές δέρμα είναι η πεπτική υγεία. Η πεπτική υγεία είναι το κλειδί για την υγεία του οργανισμού και της επιδερμίδας.

Η καλή φροντίδα του δέρματος ακολουθεί συντηρώντας το αποτέλεσμα αυτό. Πιστεύω βαθύτατα οτι η ομορφιά ξεκινάει απο μέσα μας. Kαι όταν λέω ξεκινάει απο μέσα μας, δεν εννοώ να αισθανόμαστε καλά, να είμαστε ευτυχισμένοι κτλ. Αυτό που πραγματικά λέω είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό που σχετίζεται με την κατάσταση του δέρματός μας, την υγεία του σώματός μας και τη γενική ευημερία μας: το συναρπαστικό και σύνθετο οικοσύστημα που είναι το έντερό μας.

Με πιο απλά λόγια, αν πραγματικά αναζητάτε το μυστικό για να αποκτήσετε ένα διαχρονικά καθαρό, λαμπερό και υγιές δέρμα εξωτερικά, θα πρέπει να είστε υγιής εσωτερικά, ξεκινώντας απο το στομάχι.

Γιατί όμως;

Ο γαστρεντερικός σωλήνας περιλαμβάνει εκατομμύρια μικροοργανισμούς. Κάποιοι από αυτούς είναι ωφέλιμοι, ενώ κάποιοι άλλοι επιβλαβείς. Όταν το πεπτικό σύστημα λειτουργεί σωστά και βρίσκεται σε ισορροπία οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί σχεδον τετραπλασιάζονται, με αποτέλεσμα να βοηθούν το σώμα να επεξεργάζεται τα θρεπτικά συστατικά, να καταστρέφει τις τοξίνες και να τρέφει τα κύρια όργανα (συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος). Το έντερο έτσι είναι γεμάτο απο θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη προστασία και τη σύνθεση του κολλαγόνου, το οποίο με τη σειρά του βοηθάει στο να διατηρείται το δέρμα γερό και σφριγηλό.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν η τροφική δυσανεξία και ανισορροπίες του εντέρου μπορούν να οδηγήσουν τις τοξίνες στο αίμα μέσω της βλεννογόνου του εντέρου δημιουργώντας πολλά δερματικά προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι και η ροδόχρους ακμή και η ακμή.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, όλα ξεκινούν απο εκεί, απο μέσα μας! Και νομίζω οτι πια, κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι αυτό.

 

Ποιά βήματα όμως πρέπει να ακολουθήσουμε για να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε τη χλωρίδα του εντέρου; Διατροφή, προβιοτικά και…λίγη υπομονή!

 

  • Ξεκινήστε άμεσα τη λήψη προβιοτικών. Τα προβιοτικά βελτιώνουν την υγεία του δέρματος, μειώνοντας τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες, και ενισχύουν τον εντερικό φραγμό. Σε μια μελέτη, το 80% των συμμετεχόντων που έλαβαν ένα προβιοτικό θεράπευσαν την ακμή.
  • Τρώτε τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση. Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για την διόρθωση της χλωρίδας του εντέρου με φυσικό τρόπο. To κεφιρ είναι πολύ ωφέλιμο για την πέψη των τροφίμων και μπορεί να βοηθήσει άμεσα στην επούλωση του εντέρου.
  • Συμπεριλάβετε τα πρεβιοτικά στη διατροφή σας. Τα πρεβιοτικά παρέχουν τροφή για τα προβιοτικά και μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με τα προβιοτικά για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος και του εντέρου. Τα σπαράγγια,  τα παντζάρια, η κολοκύθα, ο λιναρόσπορος και το σκόρδο είναι εξαιρετικά πλούσιες πρεβιοτικές τροφές.
  • Αποφεύγετε τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά προιόντα. Εαν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ξεσπάσματα, έκζεμα ή άλλες δερματικές παθήσεις και αισθάνεστε ένα φούσκωμα μετα την κατανάλωση ψωμιού ή γαλακτοκομικών προιόντων, θα συνιστούσα να αποφύγετε και τα γαλακτοκομικά αλλα και τη γλουτένη καθώς και οι δύο περιέχουν πρωτεΐνες που είναι πολύ δύσκολο να αφομοιώσουν.
  • Αυξήστε την κατανάλωση των πικρών τροφίμων. Η προώθηση της παραγωγής υδροχλωρικού οξέος είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ικανότητάς του γαστρεντερικού συστήματος ώστε να διασπά και να απορροφάει την τροφή ικανοποιητικά. Το μηλόξυδο σε σαλάτες σας και η αύξηση της κατανάλωσης των πικρών τροφίμων, όπως η ρόκα, οι πικραλίδες, τα λεμόνια (ο χυμός του είναι πολύ χρήσιμος για την αποκατάσταση το pH) και το ραντίτσιο θα αυξήσουν τη δύναμη του πεπτικού σας συστήματος.
  • Πίνετε φιλτραρισμένο νερό.

Η συνταγή που σας προτείνω είναι μία απο τις αγαπημένες μου κυρίως γιατί είναι χορταστική, γευστική και πλούσια σε εύπευτα τρόφιμα! Καλή απόλαυση!

 

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΔΑ

ΥΛΙΚΑ

4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών

4 φλιτζάνια νερό (κατα προτίμηση φιλτραρισμένο)

1 λουκάνικο γαλοπούλας κομμένο σε κομμάτια

1/2 κρεμμύδι κομμένο

1 κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη λαχανίδα (kale)

2-3 φουντάκια μπρόκολο (προαιρετικά)

αλάτι και πιπέρι

κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

 

EKTEΛΕΣΗ

 

Κόψτε το λουκάνικο γαλοπούλας και σοτάρετε το σε μία μεσαία κατσαρόλα χωρίς καθόλου λάδι.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα, προσθέστε το κρεμμύδι και αφήστε το μέχρι να γίνει ημιδιαφενές. 

Έπειτα ρίξτε το νερό, το ζωμό λαχανικών, την κολοκύθα, τη λαχανίδα και το μπρόκολο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να βράσει καλά η κολοκύθα.

Σερβίρετε ζεστό.

 

 

Να είστε βέβαιοι οτι η αυτή συνταγή είναι ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε το πεπτικό σύστημα απο τις τοξίνες!

Περιμένω τα σχόλια ή τις απορίες σας!

Καλή απόλαυση!