Πεντανόστιμο σνακ για καύση θερμίδων και ενεργοποίηση του μεταβολισμού!

Πεντανόστιμο σνακ για καύση θερμίδων και ενεργοποίηση του μεταβολισμού!

Έφτασε το φθινόπωρο και μπαίνουμε για τα καλά σε χειμερινό κλίμα.

Περάσαμε όμορφα το καλοκαίρι μας, ξεγνοιάσαμε, φάγαμε, γελάσαμε, ξεκουραστήκαμε, όμως τώρα ήρθε η ώρα να μπούμε σε πρόγραμμα και να "κάψουμε" αυτά τα περιττά κιλά που μας χαλάνε τη διάθεση. Δε χρειάζεται να ζηλεύεις τους ανθρώπους εκείνους που τρώνε αμέτρητες ποσότητες και δεν παίρνουν ούτε γραμμάριο (πόσο τυχεροί Θεέ μου!). Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν αμέτρητοι, εύκολοι και πεντανόστιμοι τρόποι που βοηθούν στην απώλεια λίπους και ενεργοποιούν τον μεταβολισμό.

Βέβαια, θα μου πεις, οτι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό, οταν λες τη λέξη "δίαιτα" είναι το γιαούρτι! Κι όμως, δεν είναι τυχαίο που το γαλακτοκομικό αυτό είναι το κλειδί για να κάψεις θερμίδες και να βοηθήσεις το μεταβολισμό σου να λειτουργήσει σωστά. Υπάρχουν τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μέσω κάποιων ουσιών που περιέχουν.

Συγκέντρωσα λοιπόν όλες αυτές τις "θαυματουργές" τροφές και σε συνδιασμό με το γιαούρτι, τις έκανα μία συνταγή! Γιατί; Μα φυσικά για να έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα απο ένα μόνο κιόλας γεύμα!

Bέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα πρέπει να συνδιάζουμε υγιεινή διατροφή, άσκηση και τα κατάλληλα προιόντα για την επιδερμίδα μας! Δυστυχώς, καμία λύση δεν είναι αρκετή απο μόνη της για να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε!

Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή:

 ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κ.σ. μέλι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • λίγα μύρτιλα
  • 4 κ.σ. ξηρούς καρπούς της επιλογής σας

 

 

 

 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα blender, το χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και το μέλι και τα "χτυπάμε" μέχρι το μίγμα μας να γίνει ομοιογενές.
Ρίχνουμε το μισό μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Έπειτα προσθέτουμε το άλλο μισό μίγμα και τους ξηρούς καρπούς.

Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. 

Σερβίρουμε με λίγα μύρτιλα!

 

     

    Καλή απόλαυση!